De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze 25.000 vrijwilligers helpen jaarlijks zo’n 70.000 mensen die het even niet in hun eentje redden. Dat doen we in verschillende activiteiten waar vrijwilligers onze deelnemers ondersteunen; in de opvoeding, of wanneer mensen eenzaam zijn, maar bijvoorbeeld ook bij het op orde krijgen van de financiën. We organiseren ook kindervakantieweken voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar.

Op deze pagina https://www.humanitas.nl/programmas/kindervakantieweken/ kun je zien waar we dat allemaal doen in Nederland. Via deze pagina kun je ook contact opnemen met de juiste afdeling van Humanitas over de mogelijkheden voor jouw kind.

Voor wie?

Onze hulp is gratis en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers staan naast de deelnemer. Samen zoeken ze naar de beste manier waarop de deelnemer weer greep op zijn leven kan krijgen.

En onze vrijwilligers helpen iedereen. Leeftijd, achtergrond of levensovertuiging spelen voor ons geen rol. Wat onze vrijwilligers bijzonder maakt, is dat ze een scholing volgen voor ze aan het werk gaan. Het betekent dat ze goed voorbereid aan de slag gaan en mensen zo nog beter kunnen helpen. Dit geldt natuurlijk ook voor de vrijwilligers van de kindervakantieweken. Zij weten als geen ander hoe je kinderen een geweldige week bezorgd. Door allerlei activiteiten en uitjes en op een manier dat niemand er buiten valt.

Onze kindervakanties zijn bedoeld voor bijzondere kinderen die anders ‘niet’ op vakantie kunnen:

  • kinderen met een psychosociale problematiek die moeilijk of niet mee kunnen met het gewone aanbod van vakanties.
  • kinderen uit gezinnen die onvoldoende (financiële) mogelijkheden hebben om met het gezin op vakantie te gaan.
  • kinderen uit gezinnen waar één van de familieleden ziek is.
  • alleenstaande minderjarige vluchtelingen.
  • kinderen uit gezinsvervangend tehuizen, pleegzorg en/ pleeggezin.
  • kinderen met een lichte psychische en/ of lichamelijke beperking.

Niet altijd kan iedereen mee, de vakantieweken hebben een beperkte capaciteit.

Wil je meer weten over Humanitas? Kijk dan op www.humanitas.nl.